Közzétett elemek

Gyűlöletbeszéd miatt törölte a Facebook ezt a posztomat!

A Facebookot továbbra is a huszonegyedik század legnagyobb innovációjának tartom, azonban a legkevésbé sem gondolom, hogy a "gyűlöletbeszéd" ezt jelentené. Veszélyesnek tartom ezt a szót mindaddig, amíg nem születik széleskörű konszenzus arról, hogy mit jelent és mit nem. Nem akarok olyan világban élni, ahol folyamatos öncenzúrát kell gyakorolnom, mégis ez bontakozik ki. Az alábbi posztomat törölték:

Ez szerintetek tényleg gyűlöletbeszéd volt?Szégyen és gyalázat, ami Bálint gazda körül történik!

A legpitiánerebb gyakorlatok egyikének tartom, amikor valakinek a politikai tevékenysége miatt hányunk fittyet az egyébként értékes életművére. A Fidesz XVI. kerületi önkormányzata nem csak ezt tette Bálint gazdával, de egyik képviselőjük, Vincze Ágnes az alábbiakat volt képes az ezt ellenző helyi LMP-s képviselő posztja alá beszúrni:LifeTiLt blog: MIÉRT AKARNAK A NŐK FÉRFIAK LENNI? - egy férfi kemény kiállása a valódi nőiség mellett

Balogh Tamás, a Lifetilt blog tulajdonosa egy gyermekével otthon töltött nap után feltette a kérdést: miért akarják a nők a férfiak életét, amikor a nőké is teljesen rendben van? - ahogy sejteni lehetett, oldalát egyből ellepték a feminista trollok, akik szerint egy férfinak nincs joga megfogalmazni véleményt a nők életével kapcsolatban.Miért nem kaphat méltó temetést az, aki életét a hazájának szenteli?

Az alábbi írás egy szégyenletes precedensről számol be a magyar egyenruhás szervezetek világából: Bezsenyi Mihály rendőr dandártábornok nem kapott dísztemetést.Lángosszagú nemzeti metál kontra politikai identitástalanság - de ki árult el kit?

Ministránsom írása a Kárpátia és a Jobbik balhéjáról. Dicsértessék!

Az igazságnak sosem kell népszerűnek lennie, hogy igazság maradjon: csak igaznak. A média nemrég attól volt hangos, hogy a Kárpátia elárulta a Jobbikot (illetve szakított vele). Ezt én ebben a formában igaztalan vádnak tartom.Ezúttal Liam Neeson-t felelteti „rasszizmusért” a nyugati média!

A magyar „újságírás” szeret a nyugatira hivatkozni, de csak amíg az a pillanatnyi politikai érdekeit szolgálja – egy perccel sem tovább. A nyugati média általános gyakorlatairól vajmi kevés szó esik a magyar sajtóban, noha mára bevett menete van annak, ha valakit nyilvánosan akarnak megalázni és megszégyeníteni. Ezúttal Liam Neeson mondott olyat, amit a PC-cenzúra nem szenvedhet.Ezúttal Liam Neeson-t felteti „rasszizmusáért” a nyugati média!

A magyar „újságírás” szeret a nyugatira hivatkozni, de csak amíg az a pillanatnyi politikai érdekeit szolgálja – egy perccel sem tovább. A nyugati média általános gyakorlatairól vajmi kevés szó esik a magyar sajtóban, noha mára bevett menete van annak, ha valakit nyilvánosan akarnak megalázni és megszégyeníteni. Ezúttal Liam Neeson mondott olyat, amit a PC-cenzúra nem szenvedhet.10 tény, amiben a HVG ismét csúnyán ferdít a homoszexuálisok kérdésében!

Balavány György írását a HVG „Tíz tény meleggyógyászoknak” címen jelentette meg. Nem az első eset, hogy a lapban olyan emberek kapnak felületet, akik a saját véleményüket objektív tényként kezelik, és az sem az első, hogy a HVG bebizonyítja, hogy egy ember nem sok, annyi nem ül a szerkesztőségben, aki megértené, mit jelent a tudományosság fogalma. Balavány így kezdi sorait: „a véleményt kell a tényekhez igazítani, nem pedig fordítva”.BBC: diszkrimináció visszautasítani a randit egy transzszexuális nővel?

Az alábbi cikket szó szerint fordítottam a BBC-ről. Kiegészítve saját zárójeles, dőltbetűs kommentárjaimmal bemutatom nektek, hogyan működik a független sajtó:

Egy valóságshowban pattant ki a vita, miszerint randifelkérést visszautasítani egy transzszexuális személytől vajon diszkriminatív és transzfóbiás viselkedés-e.Gyűlöletbeszédre hivatkozva törölte a Facebook Kormos Anett posztját

Bizonyára lesznek olyanok, akik nem fogják megérteni, mit jelent az, amikor bármit bármire hivatkozva lehet eltüntetni a nyilvánosságból csak úgy, nyomtalanul. Bizonyára lesznek cinikusok, akik szerint ha a Facebookon vagy, akkor a Facebook azt csinál veled, amit akar, hiszen ha virágboltot nyitsz és oda jön be valaki, ott is azt csinálsz vele, amit akarsz. Bizonyára lesznek, akik még eddig sem fognak eljutni, elintézik annyival, hogy maradjak a piálásnál vagy eladtam magam(?). Valakik a cikket sem olvassák, csak hozzászólnak. Nincs velük dolgom a továbbiakban.
Mi a retyó?

A retyó egy kereső-gyűjtő oldal, amely szemlézi a hazai vicces blogokat. Kezdődjön nálunk a napod, hiszen nem kell több blogod bejárnod, Nem tárolunk sem szöveget, képét, videót. Ha nem tetszik valami szólj az eredeti írónak (nézd meg a forrást), ha onnan lekerül, akkor innen is. Ha van naponta frissülő, érdekes, vicces blogod írj e-mail-t: retyohu@gmail.com. Mi egy csapásra híressé teszünk! Lájkold az oldalt, ha tetszik és ne maradj le a napi tutiságokról! Mi nem ígérünk hamis nyereményeket, amit soha senki nem kap meg, csak azt ígérjük, ha lájkolsz minket, akkor megtalálod itt a napi betevőt, sőt annál is többet!