A tiszafüredi katolikus egyházközösség lázadást szít a Humbákfölde Fesztivál ellen!

A tiszafüredi Szűz Mária mennybevétele plébánia papja, Baranyák Béla atya a városi csoportokban átkozta ki a Humbákfölde Fesztivált Tiszafüredről, mert az szerinte egy profán bűnösök gyülekezete. A plébános szentségtörőnek tartja, hogy a fesztiválon helyet kapott a „Szólj be a papnak” eseménysorozat, melynek keretében valódi papoknak szólhatsz be miseborért cserébe, illetve római katolikus papoknak gyónhatsz. A fesztivál elleni internetes pogromkísérletet a helyi jobbikos Dr. Lukács László lapja, a vidék.ma támogatja. Vélemény.

A következőket ígérhetem a Szentatyának és jobbikos pribékjeinek:

A Humbákfölde Fesztivál a józanság apokalipszise lesz, erőltetett menet az erkölcsök Golgotája felé, hazatérés a szesszel és kéjjel folyó Kanaánba! A sátraink mélyén tartott bódult orgiák során hétnapos csecsemők vérébe áztatott keresztek alatt közösülünk majd, hogy bűnben fogant gyermekeinkkel benépesítsük Tüszefüredet, visszakövetelve azt a világ egyedüli urának és letéteményesének, a halhatatlan lelkünket paradicsomi kígyóként ölelő Sátánnak! Szodoma és Gomorra a Humbákfölde Fesztiválhoz képest Názáret lesz és Jeruzsálem! Beszólunk a papoknak, mint Villon mester, és részegen gyónunk a gyóntatófülkében!

Egyvalamit mégsem értek: hogy a poklos Áron pap fakadékos faszába képzeli, hogy ettől Ön elhatárolódik?

Mózes 1. könyve, 18.22. Nem fogom az egészet szó szerint idézni, hiszen feltételezem, Ön is olvasta. Mikor Ábrahám Szodoma városába tart, hogy kiszabadítsa onnan Lótot, alkuba kezd az Úrral: „avagy elveszted-é az igazat is a gonoszszal egybe?”.
Ábrahám azért könyörög az Úrnak, hogy ha 50 tiszta lelket talál az egész városban, az Úr ne pusztítson el a városból egyetlen lelket sem. Az Úr belemegy az alkuba. Ábrahám kérlelhetetlen: ha csak 40 tiszta lelket talál, az Úr legyen könyörületes! És az Úr ismét enged az ő magasztalt gyermekének. Ábrahám végül addig kardoskodik, míg az Úr tíz tiszta lélek ellenében hajlandó megkegyelmezni egy egész városnyi bűnösnek. Sodoma ezután elpusztul, de a történet mögötti történet ebben az esetben fontosabb: a valódi tanulság Ábrahám küzdelme, nem pedig a pusztulás, amikor az sikertelen volt. Mert küzdenünk kell a bukásra ítéltekért is!

Tudja, Szentatyám, az Önök templomai vasárnaponként már félig sem telnek meg, és nem vádolhat hazugsággal, ha azt mondom, hogy a foghíjas hitközösségekben többször temetnek, mint esketnek. Bármennyire is szeretné ennek a sarát olyan blaszfém bűnösökre kenni, mint én, azt gondolom, hogy ezért személy szerint Ön felel. Igen, Szentatyám, Ön, aki a Bibliát egész életében forgatta, csak épp a benne írt útmutatást nem értette meg. Határolódjon el, és közben tartsa el a kisujját a kehelytől a misebor kortyolgatása közben, csak utána soha többet ne mondja, hogy Ön Ábrahám, Mózes vagy Jézus Krisztus szavait hirdeti, mert azok ezzel köszönőviszonyban sincsenek! Ők egyesével mind megvívták a harcukat a lelkünkért nem csak a Sátánnal, de ha kellett, magával az Úrral is! Határolódjon el, és takarodjon vissza hozsannázni az üres templomába, hogy belevénüljön a reverendába, ami az Ön porhüvelyén nem is reverenda, csupán üres jelmez!

A magam részéről mindig is utáltam az ájtatoskodókat, mert az a véleményem, hogy az ő hitvallásuk valójában nem hitvallás, hanem hamisan felszentelt közönséges babonaság. Az elmúlt években azért tanultam tovább, azért olvasok minden nap (Bibliát is), mert azt látom, hogy Magyarországon előemberi ösztönök bugyognak fel, valahányszor fontos, a mindennapi életünket befolyásoló dolgok tematizálják a közbeszédet. Ábrahám alkuját folytatom, amikor magam köré gyűjtöm Szodomát a mémjeimmel, majd abba a gyülekezetbe próbálok gondolatokat injektálni, ahol azok a legkevésbé vannak jelen. Béla atya ágálása ellenem nem azért zavar, mert a plébános hordószónoklata különösebben meghat, hanem azért, mert az általa hirdetett elhatárolódás gőgje a belvárosi háLyenteLlektüell liPsiÉrteLmi$ég sajátja, ami szerintem az ország egyik legkárosabb kulturális beágyazódása! Béla atya ezzel a mentalitással most éppen Kelet-Magyarország kisközösségeit fertőzi, ráadásul Szűz Mária nevében!
A papok mindig is speciálisan képzett kasztja voltak az értelmiségnek, és azt gondolom, azért van rájuk szükség, mert az elhatárolódás hamis erkölcsi-értelmiségi étosza ellenében ők krisztusi fundamentummal kell, hogy az igét hirdessék. Nem számít, hogy térdig kell gázolni a szarban, a jó pap a bűnösökért nyakig is hajlandó! Baranyák Béla atya ne elhatárolódjon, hanem ragadjon Bibliát, keresztet, tegye fel a fesztiválkarszalagot, gázoljon a szarba és magyarázza meg a bűnösöknek, miért válasszák Istent a Fesztiválom helyett! Végezze Jézus Krisztus munkáját, ne mossa kezeit, mint Pilátus!

A „Szólj be a papnak” c. kezdeményezés nekem azért szimpatikus, mert bár nem hiszem, hogy én ihlettem volna, nagyon hasonló analógián gondolkodunk: én igyekszem feltekinteni néha a kocsmából, ők pedig igyekszenek oda letekinteni, mert mindketten tudjuk, hogy a munkát ott kell elvégezni. A magyarországi egyházak és vallási felekezetek által közösen létrehozott program arról szól, hogy a papok kocsmákba és fesztiválokra látogatnak el, hogy ott egy bor mellett fiatalokkal vitatkozzanak hitvallásuk szerint a modern világ dolgairól: Isten, szex, cölibátus, alkohol, homoszexuális házasság, pedofília, bűnök, lelki kérdések – egyik sem tabu. Az én fesztiválomra egyedülálló módon gyóntatófülkét is hoznak, és bár biztosan kurva sok vicces gyónás lesz, azt gondolom, hogy bizonyos fokú gyógyítóerővel bír, ha a lelkünket nyomó démonokat tét nélkül nevezhetjük nevükön a fülke sötétjében, ezért talán több haszna lesz, mint Béla atya kistérségi közösségi lincselésének!

Kedves Béla atya!

Egész munkásságomat annak szenteltem, hogy hamis próféták ellen harcolok! Szeretek tanulni, szeretek vedelni, szeretek bajt keverni, szeretem a puncit és ezen szenvedélyeim mértéktelen élvezetét egyetlen percig sem bánom vagy szégyellem! Hitvány vagyok, de igazhitű hitvány! Hogy a pokol tárnái felé száguldok, számomra sosem volt kérdés, hiszen bűneimnek se szeri, se száma, azonban az egyetlen dolog, ami a pokol gondolatában engem igazán taszít, hogy ott az ajtón Ön tessékel majd be, Szentatyám!

Azoknak a bűnösöknek, akik szeretnének csatlakozni a Humbákfölde Fesztivál jövő héten kezdődő, kárhozat felé tartó lejtmenetéhez, itt, vagy a képre kattintva van lehetőség, mert van még pár jegy!

(pokol felé tartó kalandozásunkat a Hell energiaital támogatja)

Béla atyának köszönöm az ingyen reklámot! Amikor a lelke Krisztus mérlegére kerül, hogy afölött végítélet mondassék, elmondhatja, hogy egy olyan fesztivált segített, melynek minden fillér bevétele a sarlatánok, kóklerek és hamis igehirdetők elleni harcba folyt! Ettől persze a pokolban még találkozunk, de egy közös legalább már lesz bennünk! Talán ennyi is elég, hogy ott ne tegyük egymásnak az öröklétet olyan elviselhetetlenné, mint Béla atya gőgös elhatárolódása a mindennapok hitványságától itt, a Földön. És csak a rend kedvéért, mert sajogna az ujjam, ha nem írnám ide:
DICSÉRTESSÉK!
Mi a retyó?

A retyó egy kereső-gyűjtő oldal, amely szemlézi a hazai vicces blogokat. Kezdődjön nálunk a napod, hiszen nem kell több blogod bejárnod, Nem tárolunk sem szöveget, képét, videót. Ha nem tetszik valami szólj az eredeti írónak (nézd meg a forrást), ha onnan lekerül, akkor innen is. Ha van naponta frissülő, érdekes, vicces blogod írj e-mail-t: retyohu@gmail.com. Mi egy csapásra híressé teszünk! Lájkold az oldalt, ha tetszik és ne maradj le a napi tutiságokról! Mi nem ígérünk hamis nyereményeket, amit soha senki nem kap meg, csak azt ígérjük, ha lájkolsz minket, akkor megtalálod itt a napi betevőt, sőt annál is többet!