A fiúgyermekeket dicsérni kell, a lánygyermekeket pedig csodálni!

http://eztnezdmeg.com/wp-content/uploads/1000_a-fiugyermekeket-dicserni-... 300w, http://eztnezdmeg.com/wp-content/uploads/1000_a-fiugyermekeket-dicserni-... 768w" sizes="(max-width: 1000px) 100vw, 1000px" />

A lányokat nem feltétlenül azért kell dicsérni, amit tesznek. Különben néhány év múlva azt fogják gondolni, hogy őket csak azokért a dolgokért szeretik, amiket tesznek. Ez a következő elven alapszik: azért szeretnek, mert ügyes vagyok, mert jó háziasszony vagyok, mert segítőkész vagyok, mert konyhatündér vagyok.

A lányoknak tudniuk kell, hogy önmagukért szeretik őket, nem pedig a tetteik miatt. Így a nőnek lesz egy egészséges pszichéje, mert megbecsülik, azért ami és azért amilyen. Tehát azért, hogy egy nő szeretetet – szerelmet kapjon, nem kell mást tennie.

Ez a legfontosabb dolog a lányok nevelésében. Ha elkezdjük őt dicsérni, azért amit csinál, akkor ő azt fogja hinni, hogy nincs okunk arra, hogy a személyiségét dicsérjük, csak a cselekedeteit. Munka árán fogja megkapni a szeretetet, csak akkor ha bizonyít.

A fiuknál ez másképp működik. Az anyák nagyon szeretik azt mondani, hogy te vagy a legédesebb, a legokosabb és a legügyesebb. Úgy tűnik, hogy minden rendben van. Ez a csodálat azonban csak ront a férfiakon, mert így azt hiszik, hogy ők alapból ilyenek. Egy férfi akkor érzi jól magát, ha sikerült megvalósítania valamit.

Azért, hogy a fiunkat motiváljuk, hogy jól érezze magát, őt az érdemei miatt kell dicsérni. Ha rajzol valamit, mondjuk el, hogy nagyon szép, nagyon érdekes, nagyon sikeres.

A fiuknak nem igazán van szüksége az édes szavakra, mert nekik fejlődniük kell. Azért dicsérjük őket, amit tesznek ahelyett, hogy becézgetnénk a fiúgyermeket, főleg mások előtt. inkább azzal dicsekedjünk, hogy milyen legó házat épített a gyerek. Ez sokkal fontosabb mint bármilyen becézgetés.

” Nézzétek mit készített, találjátok ki, hogy ki készítette. Igen ő Ádám, az én fiam készítette.” Ez egy sokkal értékesebb dicséret, mert így a fiunk igazi férfinak érzi magát. A lányunk pedig nem válik jobbá attól, ha az összes szomszédot megkínáljuk azzal a levessel amit ő készített. Ő egyszerűen azt fogja ebből érteni, hogy keményen kell dolgoznia egész életében azért, hogy a szomszédokat levessel etesse, ha szeretetet, tiszteletet akar.

Forrás: bidista.com


Mi a retyó?

A retyó egy kereső-gyűjtő oldal, amely szemlézi a hazai vicces blogokat. Kezdődjön nálunk a napod, hiszen nem kell több blogod bejárnod, Nem tárolunk sem szöveget, képét, videót. Ha nem tetszik valami szólj az eredeti írónak (nézd meg a forrást), ha onnan lekerül, akkor innen is. Ha van naponta frissülő, érdekes, vicces blogod írj e-mail-t: retyohu@gmail.com. Mi egy csapásra híressé teszünk! Lájkold az oldalt, ha tetszik és ne maradj le a napi tutiságokról! Mi nem ígérünk hamis nyereményeket, amit soha senki nem kap meg, csak azt ígérjük, ha lájkolsz minket, akkor megtalálod itt a napi betevőt, sőt annál is többet!