Nagyszüleink mára elfeledett módszerei, hogy a paradicsom bő termést hozzon

http://eztnezdmeg.com/wp-content/uploads/5NaktkpTURBXy81NTdjZGNhNGFkMWQ4... 300w, http://eztnezdmeg.com/wp-content/uploads/5NaktkpTURBXy81NTdjZGNhNGFkMWQ4... 768w" sizes="(max-width: 788px) 100vw, 788px" />

A következőkben olyan jól bevált trükköket osztunk meg veletek, amelyekkel garantáltan szép és bő termést érhettek el a paradicsompalántákkal.

A következőkben olyan jól bevált trükköket osztunk meg veletek, amelyekkel garantáltan szép és bő termést érhettek el a paradicsompalántákkal.

Mivel tápláld a paradicsomot?
A gyakorlott kertészek szerint a megfelelő tápoldatozás, trágyázás nélkül egy növény sem tud szépen, bő terméssel növekedni, mivel mindent nem képes a talajból kinyerni, főleg a mai kizsigerelt földekben.

Jódos tápoldat
Ehhez jódos oldatot kell készítened. 1 liter vízhez 1 csepp jódot adj hozzá. Heti 1-2-nél többször ne locsold vele a bokrokat. Mindegyiket fél liter ilyen oldattal öntözd meg.

Fokhagyma
Ha úgy látod, hogy a növény nagyon lestrapált és beteges, erősítsd meg az immunrendszerét fokhagymás oldattal. 1 liter forrásban lévő vízhez adj 5 fej fokhagymát, majd hagyd még 20 percig lassú lángon. Ha kihűlt, egy evőkanállal tegyél belőle 1 liter vízhez és ezzel permetezd le a növényt 2x egy héten.

Élesztő
3 liter desztillált vízbe tegyél 100g élesztőt és fél evőkanál cukrot. Takard le a keveréket egy gézdarabbal és tartsd meleg helyen, Időnként rázd meg. Akkor lesz kész, ha a fermentáció végbement. Egy pohárnyit oldj fel 10 liter vízben és ebből 1 literrel locsold meg a növényt havonta 1x.

Tojáshéj
Tördeld fel a tojáshéjakat 3-4 darabba, tedd be őket egy 3 literes üvegbe, majd engedj rá meleg vizet. Hagyd így 3 napig, majd locsold meg vele a paradicsompalántákat havonta 2x.

Kávézacc
A kávézacc sokkal porhanyósabbá és tápanyagban dúsabbá teszi a földet. Érdemes a palánták földjéhez keverni, így azok nitrogénben és oxigénben dúsabb környezetben növekedhetnek.

Miben szenvedhet hiányt a palánta?
Sok dolgot már ránézésre is meg tudunk állapítani. A következő fontos indikátorokra figyelj oda:

Sárga, száraz levelek, lassú növekedés – több nitrogén.

A levelek lilásak, vékony a hajtás, késleltetett a növekedés – foszfor.

A levelek szélei szárazak – kálium.

A leveleken sárgás pöttyök vannak – magnézium.

Levelek deformációja és sárgulása – kalcium.

Forrás: Tudásfája


Mi a retyó?

A retyó egy kereső-gyűjtő oldal, amely szemlézi a hazai vicces blogokat. Kezdődjön nálunk a napod, hiszen nem kell több blogod bejárnod, Nem tárolunk sem szöveget, képét, videót. Ha nem tetszik valami szólj az eredeti írónak (nézd meg a forrást), ha onnan lekerül, akkor innen is. Ha van naponta frissülő, érdekes, vicces blogod írj e-mail-t: retyohu@gmail.com. Mi egy csapásra híressé teszünk! Lájkold az oldalt, ha tetszik és ne maradj le a napi tutiságokról! Mi nem ígérünk hamis nyereményeket, amit soha senki nem kap meg, csak azt ígérjük, ha lájkolsz minket, akkor megtalálod itt a napi betevőt, sőt annál is többet!