Ezt jobb, ha tudod a fekete szederről, mielőtt megeszed

http://eztnezdmeg.com/wp-content/uploads/1000_6_20190515_085026-300x169.jpg 300w, http://eztnezdmeg.com/wp-content/uploads/1000_6_20190515_085026-768x432.jpg 768w" sizes="(max-width: 1000px) 100vw, 1000px" />

A fekete szeder avagy a rákmegelőzés élharcosa – Növényi rostjai segítik az emésztést, csökkentik a cukorbetegség kialakulásának valószínűségét, gyümölcssavai és ásványi sói a vírusok és baktériumok leküzdésében segítenek. Magas pektintartalma csökkenti a koleszterinszintet és az érelmeszesedést.
Egyik elfelejtett gyümölcsünk, a magas vitamin- és nyomelemtartalmú fekete szeder. De igazi értékét aszínanyagtartalma adja, mely által felveheti a harcot a szív védelmében, a cukorbetegség ellen és a rákmegelőzés terén. Idősödési folyamatok ellen is hat, valamint a bőrünk és szemünk védelmét is szolgálják.

A legegyszerűbb védelem
Sok nemesített gyümölcs létezik, amelyik magas vitamin és színanyagtartalmú. Ezek mellett azonban van egy, amely nemcsak e két vegyületcsoportot tartalmazza kimagasló mértékben, de nyomelemtartalma és természetes cukortartalma is jelentős. És mindezt megtalálhatjuk, és leszedhetjük az erdőkben, vagy az árok partján: ez a fekete szeder.A jól megmosott gyümölcsöt frissen fogyasszuk, vagy fagyasztva tároljuk, és vegyük elő télen, remek immunerősítő!

Forrás: www.tudomanyeseletmod.hu
Mi a retyó?

A retyó egy kereső-gyűjtő oldal, amely szemlézi a hazai vicces blogokat. Kezdődjön nálunk a napod, hiszen nem kell több blogod bejárnod, Nem tárolunk sem szöveget, képét, videót. Ha nem tetszik valami szólj az eredeti írónak (nézd meg a forrást), ha onnan lekerül, akkor innen is. Ha van naponta frissülő, érdekes, vicces blogod írj e-mail-t: retyohu@gmail.com. Mi egy csapásra híressé teszünk! Lájkold az oldalt, ha tetszik és ne maradj le a napi tutiságokról! Mi nem ígérünk hamis nyereményeket, amit soha senki nem kap meg, csak azt ígérjük, ha lájkolsz minket, akkor megtalálod itt a napi betevőt, sőt annál is többet!