Nagyon sok iskolában leszerelik az analóg órákat, mert a mai gyerekek már nem tudják olvasni őket

http://eztnezdmeg.com/wp-content/uploads/1000_6_20190514_150453-300x182.jpg 300w" sizes="(max-width: 641px) 100vw, 641px" />

Egyre több iskolában szerelik le a hagyományos analóg órákat az Egyesült Királyságban.
A24. hu információi szerint minderre azért kerül egyre több iskolában sor, mert a gyerekek egész egyszerűen már nem tudják leolvasni egy hagyományos óráról a pontos időt. Az Iskolai és Egyetemi Vezetők Társaságának (ASCL) titkára, Malcolm Trobe szerint a 18 évesnél fiatalabb diákok zömének komoly gondot okoz a kis- és nagymutatós változat értelmezése. „Ahhoz vannak hozzászokva, hogy mindenhol digitálisan látják az időt: a telefonon, a számítógépen, nem csoda tehát, hogy azt várják, hogy az időt mindenhol így fogják megjeleníteni.” – vélekedik a szakember.

A testület szerint tehát az analóg órák csak felesleges stresszt okoznak a diákok számára, és mivel a tanároknak is az a céljuk, hogy a gyerek nyugodtan végigülje az órát, több iskolában is úgy döntöttek, hogy leszerelik őket, ugyanis azok csak még több frusztrációt keltenek a diákokban.

A digitális kütyüknek azonban sajnálatos módon nem ez az egyetlen nem várt mellékhatásuk: „Sok kisdiák számára az is egyre nehezebb, hogy megtanulja a toll és a ceruza használatát. Tabletezés és mobilozás közben egyszerűen nem sajátítják el azokat a mozdulatokat, amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy később rendesen használni tudják a ceruzát vagy a tollat.” – vélekednek az intézmény dolgozói, akik szerint a papírra történő írás évtizedeken belül teljesen eltűnhet az emberiség eszköztárából.

Balázsék véleménye:
Mi a retyó?

A retyó egy kereső-gyűjtő oldal, amely szemlézi a hazai vicces blogokat. Kezdődjön nálunk a napod, hiszen nem kell több blogod bejárnod, Nem tárolunk sem szöveget, képét, videót. Ha nem tetszik valami szólj az eredeti írónak (nézd meg a forrást), ha onnan lekerül, akkor innen is. Ha van naponta frissülő, érdekes, vicces blogod írj e-mail-t: retyohu@gmail.com. Mi egy csapásra híressé teszünk! Lájkold az oldalt, ha tetszik és ne maradj le a napi tutiságokról! Mi nem ígérünk hamis nyereményeket, amit soha senki nem kap meg, csak azt ígérjük, ha lájkolsz minket, akkor megtalálod itt a napi betevőt, sőt annál is többet!