Szerbiában jutalmat kap az a gazda, akinél a legtöbb füsti fecske fészkel

http://eztnezdmeg.com/wp-content/uploads/1000_szerbiaban-jutalmat-kap-az... 300w, http://eztnezdmeg.com/wp-content/uploads/1000_szerbiaban-jutalmat-kap-az... 768w, http://eztnezdmeg.com/wp-content/uploads/1000_szerbiaban-jutalmat-kap-az... 190w" sizes="(max-width: 1000px) 100vw, 1000px" />

A Szerb Madártani és Madárvédelmi Egyesület harmadik éve intéz felhívást a fecskék védelmében – írja a hobbiallat.hu.

Az olyan káros emberi tevékenységek, mint a mérgek és vegyszerek használata, a vízszennyezés, a termőföldek pusztítása, és a fészkek leverése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy komoly ütemben fogy a fecskék száma. Ennek ellensúlyozása végett a szervezet egy pályázattal próbálja rávenni az embereket arra, hogy jobban vigyázzanak a fecskékre.

Idén június 16.-ig lehetett jelentkezni annak a szerb gazdának, akinél a legtöbb fecske fészkel. A regisztráció után természetesen ellenőrzik, hogy a beadott számok megfelelnek-e a valóságnak. A legtöbb fecskével élő gazda 1 tonna kukoricát kap majd jutalmul.

Bízzunk benne, hogy a kezdeményezés előbb-utóbb más országokban is megjelenik majd. Talán a nyeremény, vagy a nyilvánosság elég motivációt jelent ahhoz, hogy jobban odafigyeljünk ezekre a számunkra is jótékony kismadarakra.


Forrás: hobbiallat.hu
Mi a retyó?

A retyó egy kereső-gyűjtő oldal, amely szemlézi a hazai vicces blogokat. Kezdődjön nálunk a napod, hiszen nem kell több blogod bejárnod, Nem tárolunk sem szöveget, képét, videót. Ha nem tetszik valami szólj az eredeti írónak (nézd meg a forrást), ha onnan lekerül, akkor innen is. Ha van naponta frissülő, érdekes, vicces blogod írj e-mail-t: retyohu@gmail.com. Mi egy csapásra híressé teszünk! Lájkold az oldalt, ha tetszik és ne maradj le a napi tutiságokról! Mi nem ígérünk hamis nyereményeket, amit soha senki nem kap meg, csak azt ígérjük, ha lájkolsz minket, akkor megtalálod itt a napi betevőt, sőt annál is többet!