A hét napjai

Már gyermekkorban ismerjük a hét napjait, azonban azt kevesen tudják, hogy hangoztak ezek az ősmagyar korban, mielőtt még kialakult volna a jelenlegi formájuk. Így:

- ÁlmosElődOndKondTasHubaTöhötöm: a hét fő.
- Kend: így szólították meg a másikat, ezzel jelezték hogy ez, már nem az első nap, hanem a más(ik)-nap.
- Szer? Da!: a legerősebb történelmi bizonyíték arra, hogy már akkor is léteztek drogok és az orosz nyelvi rokonság.
- Csütörtök: a hét közepe egy nyugis időszak volt, ilyenkor a lányok elégedetten, a szájukkal csücsörítettek, mint manapság a szelfiken.
- PénTEK: a pénz napja (ekkor még a pénz szót pénnek ejtették) és ezzel összefüggésben a terrorelhárítás napja, mert ahol pénz van, ott általában bűntény is van. (Ekkor ugyanis a hét utolsó munkanapján, hetente volt a fizetésnap.)
- Szambát: ezen a napon jártak a fiatalok bulizni - akárcsak ma.
- Vas árnap: az akkori cigányok réz helyett még vasat gyűjtöttek és mivel a lakosság 99%-a cigány volt, meghatározó volt ez a nap, amikor is kihirdették a vas következő heti, hivatalos árfolyamát.

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!
Mi a retyó?

A retyó egy kereső-gyűjtő oldal, amely szemlézi a hazai vicces blogokat. Kezdődjön nálunk a napod, hiszen nem kell több blogod bejárnod, Nem tárolunk sem szöveget, képét, videót. Ha nem tetszik valami szólj az eredeti írónak (nézd meg a forrást), ha onnan lekerül, akkor innen is. Ha van naponta frissülő, érdekes, vicces blogod írj e-mail-t: retyohu@gmail.com. Mi egy csapásra híressé teszünk! Lájkold az oldalt, ha tetszik és ne maradj le a napi tutiságokról! Mi nem ígérünk hamis nyereményeket, amit soha senki nem kap meg, csak azt ígérjük, ha lájkolsz minket, akkor megtalálod itt a napi betevőt, sőt annál is többet!