Biden megfenyegette Kínáthttp://eztnezdmeg.com/wp-content/uploads/joe-biden2-768x432.jpg 768w" sizes="(max-width: 850px) 100vw, 850px" />

Joe Biden, felhagyva a korábbi elnökök “stratégiai kétértelműségével”, kijelentette, hogy katonai erőt alkalmazna Tajvan megvédésére, ha Kína valaha is megtámadná.

Az amerikai elnök kijelentette, hogy katonai erőt alkalmazna Tajvan megvédésére, ha Kína valaha is megtámadná, felhagyva a korábbi elnökök stratégiai kétértelműségével.

Biden arra a japán kérdésre válaszolt, hogy Tajvan védelmére kelni más lenne-e, mint Ukrajna támogatása az orosz invázió után − írta meg a New York Times.

Kína reagált

A kínai külügyminisztérium óvatos megfogalmazásra szólította fel az Egyesült Államokat a tajvani kérdéssel kapcsolatban, miután Biden azt mondta, hogy az USA kész “megvédeni Tajvant”.

Ezen túlmenően az USA-nak abba kellene hagynia Kína szuverenitásának és területi integritásának megóvására irányuló elszántságának és képességének alábecsülését – közölte a kínai külügyminisztérium.

“Kína nem fogja megengedni, hogy bármely ország beavatkozzon a belügyeibe, beleértve a tajvani kérdést is” – tette hozzá a minisztérium.

Forrás: index.hu


Mi a retyó?

A retyó egy kereső-gyűjtő oldal, amely szemlézi a hazai vicces blogokat. Kezdődjön nálunk a napod, hiszen nem kell több blogod bejárnod, Nem tárolunk sem szöveget, képét, videót. Ha nem tetszik valami szólj az eredeti írónak (nézd meg a forrást), ha onnan lekerül, akkor innen is. Ha van naponta frissülő, érdekes, vicces blogod írj e-mail-t: retyohu@gmail.com. Mi egy csapásra híressé teszünk! Lájkold az oldalt, ha tetszik és ne maradj le a napi tutiságokról! Mi nem ígérünk hamis nyereményeket, amit soha senki nem kap meg, csak azt ígérjük, ha lájkolsz minket, akkor megtalálod itt a napi betevőt, sőt annál is többet!