A Pentagon közzétette a fekete-tengeri drónösszecsapásról készült videót
Fotó: U.S. European Command
/ Youtube

A Pentagon nyilvánosságra hozott egy videót, amelyet állítása szerint egy amerikai MQ-9 Reaper drónról készítettek egy orosz Szu-27-es vadászrepülőgéppel való közeli találkozás során, amely után az amerikai repülőgép a hét elején a Fekete-tengerbe zuhant.

A médiának átadott 50 másodperces felvételen az látható, amint az elfogó repülőgép hátulról közelíti meg a drónt, és láthatóan üzemanyagot enged ki, miközben emelkedik.

A Pentagon állítása szerint az orosz repülőgépek kedden több ilyen manővert is végrehajtottak, köztük egyet, amelyben állítólag a pilóta nélküli repülőgép farokcsavarját eltalálták és megrongálták. A felvételen látszólag kettő ilyen eset látható, a kamera mindkét alkalommal akadozik.

Az orosz védelmi minisztérium tagadta, hogy ütközés történt volna, és azt állította, hogy az amerikai drón leállt, miután veszélyes manővert hajtott végre. Szergej Sojgu védelmi miniszter szerint az incidens oka az volt, hogy a drón behatolt egy olyan zónába, amelyet az orosz hadsereg az Ukrajnában zajló háború miatt tiltottá nyilvánított.

Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete azt sugallta, hogy az esetlegesen felfegyverzett amerikai repülőgépeknek nincs keresnivalójuk az orosz határok közelében.


Mi a retyó?

A retyó egy kereső-gyűjtő oldal, amely szemlézi a hazai vicces blogokat. Kezdődjön nálunk a napod, hiszen nem kell több blogod bejárnod, Nem tárolunk sem szöveget, képét, videót. Ha nem tetszik valami szólj az eredeti írónak (nézd meg a forrást), ha onnan lekerül, akkor innen is. Ha van naponta frissülő, érdekes, vicces blogod írj e-mail-t: retyohu@gmail.com. Mi egy csapásra híressé teszünk! Lájkold az oldalt, ha tetszik és ne maradj le a napi tutiságokról! Mi nem ígérünk hamis nyereményeket, amit soha senki nem kap meg, csak azt ígérjük, ha lájkolsz minket, akkor megtalálod itt a napi betevőt, sőt annál is többet!